Some Things Up is deel van mijn zoektocht naar speelsheid in de kunstruimte. Van mijn atelier tot festivals creëerde ik verschillende sculpturen met als inhoud vrolijk gekleurde beweging. 

Het Stedelijk Museum Amsterdam vroeg mij om deze ballonnen beweging voort te zetten tijdens de expositie Machine Spektakel van Jean Tinguely. Die in 1962 samen met Daniel Spoerri, Robert Rauschenberg, Martial Raysse, Niki de Saint Phalle en Per Olof Ultvedt in de destijds radicaal vernieuwende expositie Dylaby een doolhof van vrolijke chaos creëerde. 

Some things up wil een soortgelijke ervaring bij zijn publiek teweeg brengen maar plaatst deze ervaring ook op een onbereikbare hoogte waardoor de sculptuur uiteindelijk gaat over verlangen.

giphy-3.gif

Escaping The Bubble op de opening van Jean Tinguely Machinespektakel in het Stedelijk Museum Amsterdam:

Ballonen experimenten in mijn atelier:

Leave a Reply

Back to Top
%d bloggers like this: